Horeca-personeel kan in Breda het (groene) dak op

BREDA – Normaal gesproken kan Mattijs van Dalen een groen dak wel in zijn eentje aanleggen. Maar de eigenaar van het bedrijf Green Revolution uit Breda heeft voor deze en komende week enkele hulptroepen ingeroepen: vier mannen die normaal in de horeca werken, helpen mee aan een grote klus in de wijk Belcrum in Breda.

“Het gaat om 23 bergingen die nu in één keer van een groen dak worden voorzien. Daar kon ik wel wat extra handjes bij gebruiken. De mensen uit de horeca hebben even geen werk, maar we weten wel van aanpakken. Dus dat komt goed uit”, aldus Van Dalen, die speciaal voor zijn tijdelijke hulpkrachten t-shirts heeft laten maken met de tekst ‘Horeca-personeel kan het dak op’.

Op de bergingen in de Belcrum is deze week eerst het grind verwijderd. Volgende week volgen dan de matten met sedumplanten. Daarna zit het werk voor de horeca-mensen er weer op.

Subsidie

Van Dalen heeft het desalniettemin ook de komende maanden druk met de aanleg van groene daken. “Nu de subsidieregeling van de gemeente Breda veel aandacht krijgt, zie je dat de belangstelling van mensen ook extra toeneemt.”

De gemeente Breda heeft sinds 2016 een subsidieregeling voor groene daken, waarbij twintig of dertig euro per vierkante meter wordt uitgekeerd (afhankelijk van het type groen dak). Particulieren kunnen maximaal 4500 euro krijgen en bedrijven 18.000 euro.

Groene gevels

Vorige week werd bekend dat de regeling wordt uitgebreid. Bewoners, stichtingen en bedrijven kunnen nu ook subsidie bij de gemeente aanvragen voor groene gevels, regenwatervoorzieningen en het vergroenen van tuinen, Er is in principe 100.000 euro beschikbaar dit jaar. Maar het is niet uitgesloten dat het budget in de loop van het jaar verder opgehoogd wordt.

Bron: https://www.bndestem.nl/breda/horeca-personeel-kan-in-breda-het-groene-dak-op~a807e197/